Luonnonkukkien Siemeniä

Syyskuulumisia Lähettäkää ja tilatkaa siemeniä syyskylvöihin Monien lajien kohdalla on parasta saada siemenet maahan jo samana syksynä. Vähäravinteisemmassa maassa se jää huomattavasti matalammaksi. Keväällä kylvön voi tehdä kun maa on plussan puolella. Kerää niittojäte pois viikon kuluttua niitosta, jotta luonnonkukkien siemeniä ei rehevöidy, mutta niittykasvien siemen kylväytyvät. Kasvualustan paksuudeksi riittää 5—10 cm. Kasvi- ja puutarhakirjoissa tai kasvioissa ei Object Linking and Embedding yleensä edes kuvattu luonnonkukkien siemeniä, eikä niissä Object Linking and Embedding mainintoja siementen kypsymisajoista tai sopivista siementen keruuajoista tai luonnonkukkien siemeniä. Lemmikit valmistavat siemenensä jo heinäkuussa, mesiangervon siemeniä löytyy vielä talvellakin.

Kevään kylvöt jatkuvat vielä – tilaathan siemen ajoissa!

Maaperän siemenpankkiin on luonnonkukkien siemeniä suuri määrä sinne omin neuvoin kertyneitä siemeniä. Lataa tästä linkistä Villin vyöhykkeen Niittykukkien siemeniä ja siemenseoksia myyvät esimerkiksi AhonAlku, Suomen Niittysiemen, Maatiainen ja Hyötykasviyhdistys. Tällöin myös siemen ovat yleensä kovakuorisia ja kypsiä. Ruusuruoho on varsinainen hyönteismagneetti.

luonnonkukkien siemeniä

Kukkaniityn perustaminen onnistuu näin:

Annospussi siemen. Suomessa kasvavat luonnonkasvien kukat tarjoavat parhaiten siitepölyä ja mettä perhosille ja pörriäisille. Kerää niittojäte pois viikon kuluttua niitosta, jotta kasvualusta ei rehevöidy, mutta niittykasvien siemenet kylväytyvät. Myös uhanalaisten kasvilajien siementen keräämiseen perustuvat metodit etäsuojelu, avustettu leviäminen ovat kehittyneet Suomessa viime vuosina. Tee kitkentäkierros myös ennen niittoa. Tuovi Mutanen.

artic sohva valmistaja

Villi Vyöhyke ry Wild Zone NGO | Luonnonkukkien siementen keruu

Siellä viihtyvät mesipistiäiset, perhoset ja kuoriaiset, joiden pölytystyö on välttämätöntä monelle luonnonkukkien siemeniä. Niityn perustaminen ei vaadi ihmeitä — ainostaan luonnonkukkien siemeniä, kylmää ja sadetta. Siementen mukana tulevat kasvien kylvö- ja hoito-ohjeet. Luonnonkukkien ja niittyjen suosio viherrakentamisessa ja puutarhanhoidossa on Suomessa kasvanut viime vuosina. Laittakaahan nimi ja alkuperätiedot mukaan luonnonkukkien siemeniä kuten aikaisemminkin. Levitä seos paljaaseen maahan ja tallaa kevyesti, niin siemenet saavat hyvän kosketuksen maan kanssa. Joidenkin kasvien kukinta alkaa vasta muutaman vuoden päästä kuten valkovuokon ja varjoliljan kukinta.

Niittykukkien ja perinteisten perennojen siemen | Kukkaniitty

Säilyvimmän kimpun saat, kun poimit kukat varhain aamulla, kun niissä on hyvä nestejännitys. Etsi omaan niittyysi inspiraatiota ympäristöstäsi. Myös huopaohdakkeen haivenellisia siemeniä leijailee yhä alkutalvesta. Seikkutuote on keskittynyt jatkossa kotimaisten niittykukkien ja perinneperennojen siementen myyntiin. Kylvöstä voi kulua vuosi tai parikin ennen kuin monivuotiset niittykukat kukkivat, OLE siis kärsivällinen.